Inläsning av produkter pågår

FAQ (vanliga frågor)

FAQ (vanliga frågor)

Ingår tryck i priset?

Ja. Alla pris är inklusive digitaltryck i CMYK färgskala. I fall av mindre upplagor trycker vi med digitaltryck. De större upplagorna trycks med offsettryck. Då förhandlas priset individuellt.

Hur lång är produktionstiden?

Eftersom vi utför hela uppdraget själva, så det tar 14-15 arbetsdagar från att du får orderbekräftelse och till att produkten är färdig. I fall av större eller avancerade uppdrag förhandlas tiden individuellt.

Varför ska min pärm ha en metallring på ryggen?

För då blir det lättare att ta ut den från hyllan. Detta gäller särskilt pärmar som står i rad.

Vilka fördelar finns det med laminerat papper?

Laminering innebär inte bara att du får finare produkt utan påverkar först och främst hur länge den håller ut. En pärm täckt med laminat skyddas dessutom mot smuts, fukt eller mekaniska skador. Vet du att laminat förlänger pärmens livslängd även upp till 1,5 tusen gånger?

Jag har glömt mitt lösenord, vad gör jag nu?

Inget problem! Gå till hemsidan och klicka på fliken LOGGA IN som finns i det högra hörnet. Där hittar du en länk "Jag har glömt mitt lösenord". För att få ditt lösenord tillbaka frågar vi om din e-post, skickar dig anvisningar med ett nytt lösenord och ber om att du ändrar det på din profil.

Varför blir det värt att skapa ett konto på Parmar24?

På webbplatsen handlar du lätt och enkelt som gäst. Men skapar du ett konto hos oss så får du tillgång till många nya funktioner, som t.ex. att spara på dina egna projekt. En annan fördel är att dina personuppgifter lagras i vår databas så du behöver inte ange dem igen nästa gång.

Jag vill kontakta Parmar24, vad gör jag?

Har du några frågor, mejla oss till hello@parmar24.se För att vi kan identifiera din order lättare, ange ditt namn och ordernummer.

Vilka betalningsmetoder finns tillgängliga på webbplatsen?

Du betalar för ditt inköp på Parmar24 med banköverföring till ett angivet bankkonto eller med Paypal.

Vilken minimal upplaga kan jag beställa på Parmar24?

Minsta upplagan på Parmar24.se är ett styck. Du kan t.ex. designa olika versioner av en produkt och beställa ett styck var så att du kan kolla hur de ser ut.

Kan jag använda mig av mina egna foton i mitt pärmprojekt?

Javisst. Du kan skicka filer i följande format: JPG, TIF eller PDF. Väljer du ett foto observera att det har rätt kvalitet. Bildupplösningen ska bli minst 250, 300 DPI. Du kan kolla bildupplösning i de flesta bildediteringsprogrammen.

Hur skickar jag mina egna filer till tryck?

Har du redan tryckfärdiga filer från t.ex. en reklambyrå, så räcker det att du skickar dem som PDF-fil. På webbsidan hittar du speciella mallar som din reklambyrå ska använda för att förbereda ett projekt.

Hur förbereder jag filer till tryck?

Tryckfärdig PDF-fil ska skapas som PDF/X-1a i CMYK. Detta garanterar att slutresultat blir lika med vad du förväntar dig. Visst godkänner vi även data i RGB-standard fast då konverterar vi dem först till CMYK. Det kan dock ändra färger i trycket vilket vi tar inget ansvar för.